Odnos koncentracija nižih masnih kiselina u buragu krava na količinu i sastav mlijeka (CROSBI ID 183647)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Pađen, Lana ; Stepić, Melani ; Mitak, Mario ; Stojević, Zvonko
hrvatski
Odnos koncentracija nižih masnih kiselina u buragu krava na količinu i sastav mlijeka
U radu je istražen utjecaj sastava nižih masnih kiselina u buragu krava holštajnske pasmine na količinu i sastav mlijeka. Buragov sadržaj (n=15) uziman je sondom uz pomoć prilagođene pumpe. Dobiveni sadržaj je odmah nakon uzimanja zamrznut u tekućem dušiku na -20 °C do analize. Količina kao i postotni udjel octene, maslačne i mliječne kiseline određen je titracijskom metodom SOP-2-1-4K17:02. Rezultati količine i sastava mlijeka, uzetih od istih životinja, dobiveni su od Hrvatske poljoprivredne agencije, Središnjeg laboratorija za kontrolu mlijeka. Rezultati ukazuju kako sastav i količina nižih masnih kiselina imaju značajan utjecaj na kvalitativne i kvantitativne karakteristike mlijeka.
niže masne kiseline ; burag ; količina i sastav mlijeka ; mliječne krave
nije evidentirano
engleski
Ratio of concetrations of volatile fatty acids in rumen of dairy cows on the amount and composition of milk
nije evidentirano
volatile fatty acids ; amount and composition of milk ; dairy cows
nije evidentirano