Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-Igrišče I i II 2011. (CROSBI ID 770445)

Druge vrste radova | izvještaj

Karavanić, Snježana ; Kudelić, Andreja ; Sirovica, Filomena Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-Igrišče I i II 2011. // hrv. 2011.

Podaci o odgovornosti

Karavanić, Snježana ; Kudelić, Andreja ; Sirovica, Filomena

hrvatski

Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-Igrišče I i II 2011.

Nakon dvije godine pauze zbog nedostatka financiranja, nastavljena su sustavna arheološka iskopavanja prethistorijskog naselja Kalnik- Igrišče I i II. Na položaju Kalnik-Igrišče II nastavljena su iskopavanja sonde iz 2008. godine gdje je pronađen dio veće kuće s karboniziranim paleobotaničkim nalazima i keramičkim posudama in situ. U sklopu sustavnih arheoloških istraživanja lokaliteta Kalnik-Igrišče, u periodu od 5. do 23. srpnja 2011. godine Institut za arheologiju proveo je nastavak istraživanja u sondi II (k.č. 233, k.o. Kalnik) te revizijska istraživanja na k.č. 40, k.o. Borje, u neposrednoj blizini područja istraživanog od 1988. do 1990 godine. Istraživanja su provedena pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Općine Kalnik. Istraživanja je vodila dr. sc. Snježana Karavanić, a zamjenice voditeljice bile su dipl. arheologinje Andreja Kudelić i Filomena Sirovica.

kasno brončano doba; lasinjska keramika; naselje

nije evidentirano

engleski

Report on archaeological excavations of the site Kalnik Igrišče-I and II, 2011

nije evidentirano

late bronze age; Lasinja pottery; settlement

nije evidentirano

Podaci o izdanju

hrv

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija