Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Promjene parametara kvalitete fileta slanih inćuna Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladištenja (CROSBI ID 372026)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Vidić, Romana Promjene parametara kvalitete fileta slanih inćuna Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladištenja / Maršić-Lučić, Jasna ; Aničić, Ivica (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Vidić, Romana

Maršić-Lučić, Jasna ; Aničić, Ivica

hrvatski

Promjene parametara kvalitete fileta slanih inćuna Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladištenja

Cilj rada je bilo utvrditi kvalitativne promjene u filetu slanih inćuna u maslinovom ulju tijekom procesa proizvodnje i vremena skladištenja na temperaturi hladnjaka (4-6°C) i ambijentalnoj temperaturi (12-34°C). Dobiveni su podaci o o promjenama mikrobioloških svojstava (aerobne mezofilne bakterije (AMB), Staphylococcus aureus (SA), sulforeducirajuće klostridije (SRK), Enterococcus spp., Salmonella spp., Listeria monocytogenes), fizikalno kemijskih svojstava uključujući nutritivne vrijednosti (aktivitet vode, sadržaj NaCl-a, sadržaj histamina, sadržaj bjelančevina, sadržaj masti, sadržaj šećera, sadržaj vode, sadržaj pepela, energetska vrijednost), te su praćena vizualna svojstva gotovog proizvoda i ocjenjeno je njihovo djelovanje na filete slanih inćuna u maslinovom ulju. Istraživanje je obuhvatilo proces od prerade poluproizvoda usoljenih inćuna do 15. mjeseca skladištenja gotovog proizvoda.

Engraulis encrasicolus; soljenje; fileti slanih inćuna u maslinovom ulju; svojstva kvalitete

nije evidentirano

engleski

Quality changes in salted anchovy Engraulis encrasicolus, (Linnaeus, 1758), filets in olive oil during storage period

nije evidentirano

Engraulis encrasicolus; salting; salted anchovy fillets in olive oil; quality parameters

nije evidentirano

Podaci o izdanju

126

22.12.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija