Promjene parametara kvalitete fileta slanih inćuna Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladištenja (CROSBI ID 372026)
Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)
Podaci o odgovornosti
Vidić, Romana
Maršić-Lučić, Jasna ; Aničić, Ivica
hrvatski
Promjene parametara kvalitete fileta slanih inćuna Engraulis enhrasicolus, (Linnaeus, 1758) u maslinovom ulju tijekom skladištenja
Cilj rada je bilo utvrditi kvalitativne promjene u filetu slanih inćuna u maslinovom ulju tijekom procesa proizvodnje i vremena skladištenja na temperaturi hladnjaka (4-6°C) i ambijentalnoj temperaturi (12-34°C). Dobiveni su podaci o o promjenama mikrobioloških svojstava (aerobne mezofilne bakterije (AMB), Staphylococcus aureus (SA), sulforeducirajuće klostridije (SRK), Enterococcus spp., Salmonella spp., Listeria monocytogenes), fizikalno kemijskih svojstava uključujući nutritivne vrijednosti (aktivitet vode, sadržaj NaCl-a, sadržaj histamina, sadržaj bjelančevina, sadržaj masti, sadržaj šećera, sadržaj vode, sadržaj pepela, energetska vrijednost), te su praćena vizualna svojstva gotovog proizvoda i ocjenjeno je njihovo djelovanje na filete slanih inćuna u maslinovom ulju. Istraživanje je obuhvatilo proces od prerade poluproizvoda usoljenih inćuna do 15. mjeseca skladištenja gotovog proizvoda.
Engraulis encrasicolus; soljenje; fileti slanih inćuna u maslinovom ulju; svojstva kvalitete
nije evidentirano
engleski
Quality changes in salted anchovy Engraulis encrasicolus, (Linnaeus, 1758), filets in olive oil during storage period
nije evidentirano
Engraulis encrasicolus; salting; salted anchovy fillets in olive oil; quality parameters
nije evidentirano
Podaci o izdanju
126
22.12.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb