Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Praktikum iz fizike (I. dio) (CROSBI ID 745068)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Krpan-Lisica, Draga Praktikum iz fizike (I. dio). Split: Redak, 2010. 123..

Podaci o odgovornosti

Krpan-Lisica, Draga

hrvatski

Praktikum iz fizike (I. dio)

Sveučilišni priručnik "Praktikum iz fizike (I. dio)" namijenjen je izradi laboratorijskih vježbi iz predmet Fizika I. U uvodnome dijelu (Mjerenje i iskazivanje rezultata mjerenja) studenti će se upoznati s pogrješkama koje nastaju pri mjerenju, s načinom računanja vrijednosti izravno i neizravno mjerenih veličina te s iskazivanjem rezultata mjerenja. Svaka vježba sadrži nužno teorijsko objašnjenje (jer je praktički nemoguće uskladiti dinamiku izvođenja pojedinih laboratorijskih vježbi i njima tematski odgovarajućih predavanja), opis uređaja koji se koristi, upute za mjerenje, radne zadatke s pripadajućim tablicama za upisivanje podataka (dobivenih mjerenjem i računanjem) te pitanja za provjeru znanja. U interesu je svakoga studenta da znanje upotpuni i objašnjenjima iz poglavlja Dodatak.

fizika; mjerenje; pogrješke

Praktikum je 2005.g. izdao Kemijsko tehnološki fakultet u Splitu ; recezirala su ga 2 recenzenta, oba izvan KTF-a. Tada je pokrenut je postupak stjecanja statusa sveučilišnih skripata.

engleski

Practicum in physics (part I.)

nije evidentirano

physics; measurement; errors

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Split: Redak

123

2010.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7595-25-8

Povezanost rada

Fizika