Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Psihometrijska analiza ispita državne mature : Školska godina 2009/2010. (CROSBI ID 770371)

Druge vrste radova | izvještaj

Šabić, Josip ; Ćurković, Natalija ; Buljan Culej, Jasminka Psihometrijska analiza ispita državne mature : Školska godina 2009/2010. // Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja. 2010.

Podaci o odgovornosti

Šabić, Josip ; Ćurković, Natalija ; Buljan Culej, Jasminka

hrvatski

Psihometrijska analiza ispita državne mature : Školska godina 2009/2010.

Nakon provedbe ispita državne mature 2010. godine, Istraživačko-razvojni odjel Centra proveo je psihometrijske analize svih ispita. Rezultati provedenih analiza predstavljeni su svakoj stručnoj radnoj skupini za onaj predmet za koji je ta skupina izrađivala ispit. Na temelju rezultata dobivenih nakon provedenih psihometrijskih analiza i rasprava provedenih s članovima stručnih radnih skupina koji su izrađivali ispite, proizlaze objašnjenja vezana uz psihometrijska i sadržajna obilježja pojedinih ispita, koja će biti prikazana u daljnjem tekstu. Cilj psihometrijske analize bio je utvrditi razinu unutarnje valjanosti svakoga pojedinačnoga ispita te obilježja svakoga pojedinoga zadatka. Ovakva analiza potrebna je radi utvrđivanja stupnja sigurnosti u to da su rezultati postignuti na nekome ispitu doista pravi pokazatelji znanja određenih nastavnih sadržaja. Nadalje, povratne informacije o obilježjima pojedinih zadataka i cjelokupnoga ispita važne su članovima stručnih radnih skupina kako bi mogli napredovati u izradbi novih zadataka i ispita.

psihometrijska analiza; državna matura

nije evidentirano

engleski

Psychometric analysis of state matura exams : School year 2009/

nije evidentirano

psychometric analysis; state matura

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

2010.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Psihologija, Pedagogija