Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Adolescentsko sazrijevanje uz stripove Ivice Bednjanca (CROSBI ID 770351)

Druge vrste radova | popularni rad

Frano Dulibić Adolescentsko sazrijevanje uz stripove Ivice Bednjanca // Ivica Bednjanec, Osmoškolci. 2011.

Podaci o odgovornosti

Frano Dulibić

hrvatski

Adolescentsko sazrijevanje uz stripove Ivice Bednjanca

Bednjanec je stvarao likove u opreci s društvom, likove koji su se bunili na različite načine – protiv nepravdi koje su nanošene običnom građaninu, likove koji su se ponekad usuđivali govoriti i ono što se nije smjelo izreći. Zbog tog tihog iscrtanog bunta ispunjenog prije svega humanističkim načelima, kao i zbog odgojne misije koju je uspješno provodio, Bednjanec si je osigurao istaknuto mjesto u povijesti hrvatskog stripa. Njegovi stripovi puni zdravog humora prije svega odraz su vremena u kojem su nastali, a čitajući ih danas vidimo da još uvijek uspijevaju nadživjeti to vrijeme i dopirati do nove publike, a to je najveća pohvala za svakog strip autora.

strip; Ivica Bednjanec; edukacija; sazrijevanje

Tekst je objavljen u knjizi Ivica Bednjanec, Osmoškolci, str. 353-356, izdavač Strip forum, Zagreb, ISBN 978-953-95862-6-1.

engleski

Maturation with Comics of Ivica Bednjanec

nije evidentirano

comic book; ivica Bednjanec; education; maturation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Ivica Bednjanec, Osmoškolci

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest umjetnosti