Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 574700

Analiza stanja i prihvaćanje suvremenih pristupa kvaliteti na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima


Gajdić, Dušanka; Škrlec, Krunoslav; Papić, Valentina
Analiza stanja i prihvaćanje suvremenih pristupa kvaliteti na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima // KVALITETA I DRUŠTVENA ODGOVORNOST / Drljača, Miroslav (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo menadžera kvalitete, Zagreb, 2012. str. 307-320 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Analiza stanja i prihvaćanje suvremenih pristupa kvaliteti na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima
(Analysis of current state and acceptance of contemporary approaches related to quality at Križevci College of agriculture)

Autori
Gajdić, Dušanka ; Škrlec, Krunoslav ; Papić, Valentina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
KVALITETA I DRUŠTVENA ODGOVORNOST / Drljača, Miroslav - Zagreb : Hrvatsko društvo menadžera kvalitete, Zagreb, 2012, 307-320

ISBN
978-953-57036-0-0

Skup
13. međunarodni simpozij o kvaliteti KVALITETA I DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Mjesto i datum
Solin, Hrvatska, 15-16.03.2012

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Kvaliteta visokog obrazovanja ; unapređivanje kvalitete ; informiranost
(Quality of higher education ; quality improvment ; feedback)

Sažetak
Sustav osiguravanja i unapređivanja kvalitete na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima (VGUK) temelji se na europskim standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ESG). Kontinuirano se provode razne aktivnosti za unapređenje postojećeg sustava kvalitete te prate i analiziraju pokazatelji kvalitete. Na temelju dobivenih rezultata provode se konkretne mjere poboljšanja. Najčešći i najjednostavniji način prikupljanja podataka na temelju kojih se nakon obrade i analize dobiju povratne informacije jesu anketni obrasci s različitim tipovima pitanja. Postojanje povratne veze (feedback) između zaposlenika i menadžmenta jedna je od nužnih pretpostavki za postizanje poslovne izvrsnosti što podrazumijeva i postizanje poslovne izvrsnosti u području kvalitete. U ovom radu napravljena je analiza stanja i perspektive razvoja sustava kvalitete na VGUK te je provedeno anketno istraživanje stavova, znanja, iskustava i očekivanja nastavnog osoblja vezano za unapređivanje kvalitete. Na taj način želio se dobiti uvid u stavove nastavnika, kao najvažnije karike u lancu osiguravanja kvalitete, o značaju pojedinih čimbenika kvalitete za unapređenje postojećeg sustava osiguravanja kvalitete VGUK, što podrazumijeva unapređenje studiranja, postizanje konkurentnosti te povećanje zadovoljstva svih dionika radom Učilišta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Visoko gospodarsko učilište, Križevci