Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tehnologija proizvodnje pancete u mesnoj industriji „Gavrilović“ d.o.o. (CROSBI ID 371832)

Ocjenski rad | diplomski rad

Valent Jambrešić, Marina Tehnologija proizvodnje pancete u mesnoj industriji „Gavrilović“ d.o.o. / Božac, Romano (mentor); Kos, Ivica (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Valent Jambrešić, Marina

Božac, Romano

Kos, Ivica

hrvatski

Tehnologija proizvodnje pancete u mesnoj industriji „Gavrilović“ d.o.o.

Cilj ovog diplomskog rada je bio utvrditi tijek tehnološkog procesa proizvodnje pancete, mikroklimatske uvjete tijekom svake faze proizvodnje, težine i kalo nakon svake faze proizvodnje te kemijski sastav pancete proizvedene u mesnoj industriji "Gavrilović" d.o.o. U tu svrhu koristilo se 20 obrađenih potrbušina pasmine Njemački landras koje su suho salamurene nitritnom soli za salamurenje (99%) uz dodatak saharoze (1%) u količini od 4, 5%. Nakon salamurenja je uslijedilo dimljenje, sušenje i zrenje u komorama s mogućnošću regulacije temperature, relativne vlage i brzine strujanja zraka. Tijekom proizvodnje vršila su se kontrolna vaganja, a po završetku procesa proizvodnje provedene su kemijske analize. Završno kalo pancete iznosilo je 41, 96% s rasponom od 31, 52 do 48, 34%. Sadržaj vode finalnog proizvoda je iznosio 30, 51%, dok je sadržaj soli bio 6, 96%. Ustanovljena količina nitrita je bila 1, 8 mg/kg što se nalazi unutar granica propisanih pravilnicima.

panceta; tehnološki proces; kalo

nije evidentirano

engleski

Technology of pancetta productiona in meat industry "Gavrilović" d.o.o.

nije evidentirano

pancetta; technological process; weight loss

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

16.07.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija