Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Žene i književnost u esejima Virginije Woolf (CROSBI ID 182356)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)

Sirković, Nina Žene i književnost u esejima Virginije Woolf // Folia linguistica et litteraria, 3/4 (2011), 239-248

Podaci o odgovornosti

Sirković, Nina

hrvatski

Žene i književnost u esejima Virginije Woolf

Virginija Woolf bila je jedna od prvih autorica koja je promišljanjem odnosa između žene i književnog stvaralaštva jasno naznačila razloge inferiornosti žena u odnosu na muškarca, ukazavši na povijesne, društvene i estetske prepreke s kojima se žena suočava u samom književnom procesu. Ovaj rad ima za cilj kroz analizu njezinih eseja „Žene i književnost“ i „Profesije za žene“, te poveznicu sa suvremenim teoretičarkama knjževnosti, ukazati na značaj ove autorice kao esejistice i kritičarke u proučavanju književnosti koju pišu žene, te naglasiti aktualnost njezne proze čak i sedamdeset godina od njezine smrti.

književnost koju pišu žene; Virginia Woolf; „Žene i književnost“; „Profesije za žene“; autocenzura; inferiornost; strepnja od autorstva; ženska rečenica.

nije evidentirano

engleski

Women and fiction in Virginia Woolf's essays

nije evidentirano

women's literature; Virginia Woolf; „Women and Fiction“; „Professions for Women“; (auto) censorship; inferiority; the anxiety of authorship; women's sentence.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

3/4

2011.

239-248

objavljeno

1800-8542

2337-0955

Povezanost rada

Povezane osobe



nije evidentirano