Prinos paprike pri variranju koncentracije kalijevih soli u hranjivoj otopini (CROSBI ID 584926)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Koraca, Kazimir ; Golemac, Ana ; Benko, Božidar ; Borošić, Josip ; Petek, Marko ; Fabek, Sanja ; Stubljar, Sanja
hrvatski
Prinos paprike pri variranju koncentracije kalijevih soli u hranjivoj otopini
Cilj istraživanja bio je utvrditi komponente prinosa hidroponski uzgajanih kultivara paprike pri povećanim koncentracijama kalijevih soli u hranjivoj otopini. Za prihranu su korištene standardna otopina s koncentracijom kalijevih iona 7, 5 mmol/L i tri otopine s koncentracijom kalijevih iona 11 mmol/L. Povećana koncentracija K+ iona ostvarena je povećanjem koncentracije KNO3, KH2PO4 ili K2SO4. Utvrđeno je pozitivno djelovanje povećane koncentracije KNO3 i KH2PO4 na masu i prinos tržnih plodova paprike te na smanjenje udjela netržnih plodova. Otopina s povećanom koncentracijom K2SO4 je kod nekih kultivara imala negativan utjecaj na analizirana svojstva.
Capsicum annuum L. ; kamena vuna ; hranjiva otopina ; kalij ; komponente prinosa
nije evidentirano
engleski
Pepper yield as affected by potassium salts concentration in the nutrient solution
nije evidentirano
Capsicum annuum L. ; rockwool ; nutrient solution ; potassium ; yield components
nije evidentirano
Podaci o prilogu
378-382.
2012.
nije evidentirano
objavljeno
978-953-7878-01-6
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova 47. hrvatskog i 7. međunarodnog simpozija agronoma
Pospišil, Milan
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Podaci o skupu
47 hrvatski i 7 međunarodni simpozij agronoma
predavanje
01.01.2012-01.01.2012
Opatija, Hrvatska