Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Seksualni odgoj u školama: Netočne informaciju kriju brojne opasnosti (CROSBI ID 770217)

Druge vrste radova | popularni rad

Vlah, Nataša Seksualni odgoj u školama: Netočne informaciju kriju brojne opasnosti // Narodni zdravstveni list Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. 2011.

Podaci o odgovornosti

Vlah, Nataša

hrvatski

Seksualni odgoj u školama: Netočne informaciju kriju brojne opasnosti

Iskustva iz SAD-a i drugih zemalja vrlo su jasna: pružanje točnih informacija o seksualnosti u ranoj dobi može pomoći ljudima da donesu zdrave seksualne odluke, i kao djeca, i kao adolescenti, i kao odrasli. Nedostatak provjerenih i suvremenih informacija rezultira grižnjom savjesti, lošim odlukama i društvenim problemima, poput neželjene trudnoće, i epidemijama spolnih bolesti. Europska unija jasno je izrazila stajalište o spolnoj edukaciji mladih. Rana, obvezna i sveobuhvatna edukacija o seksualnom i reproduktivnom zdravlju sprečava širenje HIV-infekcije, smanjuje širenje i učestalost ostalih spolno prenosivih infekcija, smanjuje adolescentsku trudnoću i stope pobačaja, smanjuje pojavu seksualnog nasilja i eksploatacije, kao i rodne diskriminacije. Europska unija osuđuje zemlje koje i dalje, pasivnošću ili čak štetnim neistinitim programima, izlažu mlade rizicima. Program Foruma za slobodu odgoja uključuje radionice s mladima, ali i rad s roditeljima, kako bi se njihovi strahovi i nedoumice o samom programu mogli pravovremeno razriješiti, ali se u programu roditelji smatraju i važnim partnerima u njegovoj implementaciji. Također se predviđa povezivanje s javnošću i lokalnom zajednicom (knjižnice, mediji, liječnici, religijske grupe…), a, naravno, i s učiteljima koji u svom radu imaju brojne prilike podržavati odgoj odgovornog i pozitivnog seksualnog ponašanja.

seksualni odgoj; forum za slobodu odgoja

nije evidentirano

engleski

Sex education in schools: Incorrect information hiding many dangers

nije evidentirano

sex education; Forum for Freedom in Education

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Narodni zdravstveni list Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povezane osobe




Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Pedagogija

Poveznice