Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Televizija i odgoj: medijsko opismenjavanje (CROSBI ID 770211)

Druge vrste radova | popularni rad

Vlah, Nataša Televizija i odgoj: medijsko opismenjavanje // Narodni zdravstveni list Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. 2007.

Podaci o odgovornosti

Vlah, Nataša

hrvatski

Televizija i odgoj: medijsko opismenjavanje

U odnosu na prošla vremena u kojima su odrastali sadašnji roditelji, ponuda je ogromna, više puta udvostručena, a na nekim segmentima teško je procijeniti koliko se puta uvećala. Nudi se sve i svašta i mnogi se ljudi teško snalaze pri izboru najboljega. Materijalna, pa i duhovna dobra pristižu na tržište skoro jednako brzo koliko se sporo roditelji i ostali odgajatelji uspiju prilagođavati promjenama. Glede odgoja djece i vrijednosti koje im želimo prenijeti, autorica opaža: 1) djeca manje vremena provode s roditeljima, 2) roditelji su pod visokom razinom svakodnevnog stresa, 3) kvaliteta interakcije roditelj-roditelj i roditelj-dijete vjerojatno je narušena. U kontekstu tih pretpostavki, pokušala je ispitati do kakvih se saznanja kod nas došlo vezano uz utjecaj televizije na odgoj i socijalizaciju djece i mladih.

odgoj; djeca; televizija; mediji

nije evidentirano

engleski

Television and education: media literacy

nije evidentirano

education; children; television; media

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Narodni zdravstveni list Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije

2007.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povezane osobe




Sociologija, Psihologija, Pedagogija

Poveznice