Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj obročne hranidbe na konzumaciju i probavljivost sjenaže lucerne u hranidbi kastriranih ovnova (CROSBI ID 182210)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Vranić, Marina ; Knežević, Mladen ; Bošnjak, Krešimir ; Perčulija, Goran ; Kutnjak, Hrvoje ; Leto, Josip ; Oslovčan, Ivana ; Mataković, Martina Utjecaj obročne hranidbe na konzumaciju i probavljivost sjenaže lucerne u hranidbi kastriranih ovnova // Stočarstvo, 65 (2011), 261-270

Podaci o odgovornosti

Vranić, Marina ; Knežević, Mladen ; Bošnjak, Krešimir ; Perčulija, Goran ; Kutnjak, Hrvoje ; Leto, Josip ; Oslovčan, Ivana ; Mataković, Martina

hrvatski

Utjecaj obročne hranidbe na konzumaciju i probavljivost sjenaže lucerne u hranidbi kastriranih ovnova

Cilj istraživanja je bio utvrditi utjecaj frekvencije hranidbe sjenažom lucerne u količini od 80 grama suhe tvari (ST) d-1 kg-1 metaboličke tjelesne mase (M0, 75) ponuđene u 1, 2, 4 ili 8 obroka d-1 na ad libitum konzumaciju ST i in vivo probavljivost ST u hranidbi kastriranih ovnova. Sjenaža lucerne je sadržavala 423 g ST kg-1 svježeg uzorka, 168 g SP kg-1 ST i 492 g neutralnih detergent vlakana (NDV) kg-1 ST. Frekvencija hranidbe nije utjecala na konzumaciju svježeg obroka (g d-1) (P>0, 05), na konzumaciju ST obroka (g d-1) niti na probavljivost ST (g kg-1). Utvrđena je veća konzumacija ST obroka (g kg-1 M0, 75) kod frekvencije hranidbe 1x d-1 i 8x d-1 u usporedbi s frekvencijom hranidbe 2x d-1 i 4x d-1 dnevno.

sjenaža lucerne; frekvencija hranidbe; suha tvar; ad libitum konzumacija; in vivo probavljivost

nije evidentirano

engleski

The effect of feeding frequency on ad libitum intake and in vivo digestibility of alfalfa haylage in wether sheep

nije evidentirano

feeding frequency; alfalfa haylage; dry matter; intake; in vivo digestibility

nije evidentirano

Podaci o izdanju

65

2011.

261-270

objavljeno

0351-0832

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)