Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Food safety and quality management in agro-food production chain – situation in Croatia (CROSBI ID 584596)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Rukavina, Danijel ; Tutavac, Josip ; Bauman, Ingrid ; Srečec, Siniša Food safety and quality management in agro-food production chain – situation in Croatia // Proceedings of 47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 141-149

Podaci o odgovornosti

Rukavina, Danijel ; Tutavac, Josip ; Bauman, Ingrid ; Srečec, Siniša

engleski

Food safety and quality management in agro-food production chain – situation in Croatia

U ovom radu obrađuje se osobitosti poljoprivredno-prehrambenog lanca i rizici od prehrambenih incidenata uzrokovanih djelovanjem bioloških, kemijskih i fizikalnih čimbenika u proizvodnji hrane. Posebno se obrađuje veza između pojedenih sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću u poljoprivredno-prehrambenom proizvodnom lancu i njihov utjecaj na vanjske i unutarnje atribute hrane. S aspekta poljoprivredne proizvodnje posebno se obrađuje učinak GGAP (Global Good Agricultural Practice, Globalna dobra poljoprivredna praksa) sustava, koji se od 2006. godine implementira u Republici Hrvatskoj. Implementacija GGAP sustava najviše se odražava na bolju usklađenost s propisima i na organizacijsku efikasnost. Učinak na poboljšanje komunikacije, povećanje prihoda i povećanje prodaje je osrednji. Očekivanja proizvođača koji planiraju skupnu certifikaciju svoje proizvodnje po GGAP sustavu koju objedinjuje njihova zadruga podudaraju se s percepcijama zaposlenika i menadžmenta dviju organizacija koje su implementirale GGAP sustav.

agro-food production chain ; risk management ; traceability ; food incidents ; food safety

This paper is a part of dissemination of TEMPUS project “Improving Academia-Industry Links in Food Safety and Quality Management (158714 –TEMPUS-1-2009-1-ES-TEMPUS-JPHES).

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

141-149.

2012.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Pospišil, Milan

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

978-953-7878-01-6

Podaci o skupu

47, hrvazski i 7. međunarodni simpozij agronoma, 47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture

predavanje

13.02.2012-17.02.2012

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija

Poveznice