Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

ODREĐIVANJE KONCENTRACIJA GLAVNIH KOMPONENATA LJEPILA I BRISEVA POVRŠINA SAMOLJEPIVIH TRAKA S PVC NOSAČEM (CROSBI ID 751610)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Pucić, Irina ODREĐIVANJE KONCENTRACIJA GLAVNIH KOMPONENATA LJEPILA I BRISEVA POVRŠINA SAMOLJEPIVIH TRAKA S PVC NOSAČEM // pohranjeno kod dr Irine Pucić. 1999.

Podaci o odgovornosti

Pucić, Irina

hrvatski

ODREĐIVANJE KONCENTRACIJA GLAVNIH KOMPONENATA LJEPILA I BRISEVA POVRŠINA SAMOLJEPIVIH TRAKA S PVC NOSAČEM

U NMR spektrima glavnih komponenti ljepila - kaučuka, kolofonijske i C5-C6 smole određene su apsorpcije po kojima se mogu identificrati i odrediti njihovi koncentracijski odnosi. Razrađen je postupak dobivanja briseva koji poboljšava analizu onečišćenja poleđine. Uočeno je da je kod traka s lošom površinskom napetošću i u ljepilu i u brisu poleđine koncentracija kolofonijske smole znatno povećana pri čemu nema faznog razdvajanja kod kojeg bi se odnos koncentracija komponenta bio razlikovao od u ljepilu od onog u brisu površine.

NMR; kolofonijska smola; C5-C6 smola; bris poleđine

nije evidentirano

engleski

DETERMINATION OF CONCENTRATION OF MAIN COMPONENTS IN ADHESIVE AND SURFACE CONTAMINATION OF PVC-BASED PSA

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

pohranjeno kod dr Irine Pucić

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kemija