Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tehno-ekonomska analiza projekta plinifikacije Karlovačke županije (CROSBI ID 751606)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Bošnjak, Robert Tehno-ekonomska analiza projekta plinifikacije Karlovačke županije // Energetski institut "Hrvoje Požar". 1999.

Podaci o odgovornosti

Bošnjak, Robert

hrvatski

Tehno-ekonomska analiza projekta plinifikacije Karlovačke županije

Na osnovu izračunatih investicijskih ulaganja u plinski sustav Karlovačke županije izvršeno je ekonomsko optimiranje, odnosno ocjena ekonomičnosti plinskog sustava Županije. Optimiranje je izvedeno programom MAFIOSY za ekonomsko optimiranje gradskih i regionalnih plinskih mreža. U program su u obliku baze podataka uneseni tehnički podaci o plinskoj mreži (mjerno regulacijske stanice i njihova cijena, dužine i promjeri plinovoda dobiveni hidrauličkim proračunom i njihove jedinične cijene), te podaci o potencijalnoj potrošnji plina za svako naselje (odvojeno promatrajući potencijalnu potrošnju u domaćinstvima, uslužnom sektoru i industriji). Temeljem tih pokazatelja i postavljenim ekonomsko-financijskim kriterijima prihvata utvrđuje se opravdanost investiranja u plinifikaciju gradova i naselja.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Technical-economic analysis of gas supply project of Karlovac County

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Energetski institut "Hrvoje Požar"

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika