Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 569370

Identitet kao odgojno-obrazovna vrjednota. Zbornik radova s tribina Zajednički vidici


Identitet kao odgojno-obrazovna vrjednota. Zbornik radova s tribina Zajednički vidici, Zagreb: Glas Koncila, 2011 (zbornik)


Naslov
Identitet kao odgojno-obrazovna vrjednota. Zbornik radova s tribina Zajednički vidici
(Identity - value in educational system)

Urednik/ci
Mandarić, Valentina Blaženka ; Razum, Ružica

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, zbornik, znanstvena

Izdavač
Glas Koncila

Grad
Zagreb

Godina
2011

Stranica
212

ISBN
978-953-241-271-0

Ključne riječi
Identitet; vjeronauk u školi; vrednote; Nacionalni okvirni kurikulum; odgoj i obrazovanje; nacionalni; europski i kršćanski identitet
(Identity; religious education; values; National Curriculum Framework; education; National; European and Christian identity)

Sažetak
Zbornik donosi izlaganja s tribina Zajednički vidici. U deset priloga različitih autora promišlja se o vrednotama odgojno-obrazovnog sustava, o krizi svijesti o vrijednostima, o hrvatskom jeziku kao nacionaloj vrijednosti, o zanemarivanju vrijednosti u hrvatskome društvu. Osobita je pozornost usmjerena prema identitetu kao odgojno-obrazovnoj vrednoti. Nacionalni okvirni kurikulum za predškolski odgoj i obrazovanje, te opće obvezno i srednjoškolsko obrazovanje, kao temeljni dokument koji definira osnovne sastavnice predškolskoga, općega obveznog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja, prepoznao je naime u identitetu jednu od temeljnih odgojno-obrazovnih vrijednosti koju školski sustav treba promicati.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Pedagogija, Teologija, PovijestPOVEZANOST RADA


Ustanove
Katolički bogoslovni fakultet, Zagreb