Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zagrebačke kavane (CROSBI ID 770113)

Druge vrste radova | ostalo

Šerman, Karin Zagrebačke kavane // “Kamo su nestale zagrebačke kavane?”, tribina u Galeriji Klovićevi dvori, 2011.. 2011.

Podaci o odgovornosti

Šerman, Karin

hrvatski

Zagrebačke kavane

Sudjelovanje u tribini pod nazivom “Kamo su nestale zagrebačke kavane?” u organizaciji Galerije Klovićevi dvori uz izložbu “Strast i bunt – ekspresionizam u Hrvatskoj”, Galerija Klovićevi dvori, Zagreb, 18.10.2011. Sudionici tribine: dr.sc. Zvonko Maković, dr.sc. Karin Šerman, Silvije Novak, Zvonimir Milčec, Vesna Kusin. U sklopu ciklusa predavanja vezanih uz izložbu “Strast i bunt – ekspresionizam u Hrvatskoj” koja se od 6. rujna do 6. studenog 2011. održavala u Galeriji Klovićevi dvori, organizirana je 18.10.2011. tribina pod naslovom “Kamo su nestale zagrebačke kavane?”. Nekad nezaobilazne odrednice građanskoga života i sastajališta inteligencije, kojih je na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, u njihovo zlatno doba, u središtu Zagreba bilo dvadesetak, danas su zaboravljena i trošna zdanja. Pitanja koje je tribina htjela osloviti su: Zašto su zatvorena ta kultna mjesta? Je li razlog stil života koji nam više ne dopušta dugo sjedenje uz popularni napitak? Ili pak zamršeni imovinsko- pravni odnosi? Možemo li ih revitalizirati i vratiti im stari sjaj? O tim i drugim pitanjima raspravljali su sudionici tribine u Galeriji Klovićevi dvori: dr. sc. Zvonko Maković, profesor na Odsjeku za povijest umjetnosti zagrebačkog Filozofskog fakulteta ; dr. sc. Karin Šerman, docentica na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu ; Silvije Novak, pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode ; Zvonimir Milčec, književnik i novinar i Vesna Kusin, ravnateljica Galerije Klovićevi dvori.

Zagrebačke kavane; revitalizacija; tribina; Galerija Klovićevi dvori; Ekspresionizam u Hrvatskoj

nije evidentirano

engleski

Zagreb coffee-houses

nije evidentirano

Zagreb coffee-houses; revitalization; panel-discussion; “Klovićevi dvori” Gallery; Expressionism in Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

“Kamo su nestale zagrebačke kavane?”, tribina u Galeriji Klovićevi dvori, 2011.

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam