KVALITETA MEDA OD BAGREMA (CROSBI ID 370935)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Dimc, Kristina
Vahčić, Nada
hrvatski
KVALITETA MEDA OD BAGREMA
Med kao cjelovita namirnica bitnih nutritivnih i ljekovitih svojstava za ĉovjeka mora zadovoljiti odreĊene kriterije kvalitete. Oni se odreĊuju analizama koje se sastoje od: senzorskih analiza, fizikalno-kemijskih analiza i mikrobioloških analiza. Svi uzorci meda od bagrema sakupljeni su s podruĉja Republike Hrvatske (Bjelovarsko-bilogorske županije i Istarske županije). U ovom radu su odreĊeni fizikalno-kemijski parametri: udjel vode, kiselost i elektriĉna provodnost. Fizikalno-kemijskim analizama je dobiveno da se udjel vode kretao u rasponu od 14, 5 do 18, 2 % , kiselost u rasponu od 8, 0 do 11, 9 mmol/kg i elektriĉna provodnost u rasponu od 0, 11 do 0, 20 mS/cm. Svi ispitivani uzorci su zadovoljili zahtjeve Pravilnika i IHC-a.
Kvaliteta; Med od bagrema; Fizikalno-kemijski parametri
nije evidentirano
engleski
QUALITY OF ACACIA HONEY
nije evidentirano
acacia honey; quality; physico-chemical parameters
nije evidentirano
Podaci o izdanju
54
16.12.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb