Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

KVALITETA MEDA OD BAGREMA (CROSBI ID 370935)

Ocjenski rad | diplomski rad

Dimc, Kristina KVALITETA MEDA OD BAGREMA / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Dimc, Kristina

Vahčić, Nada

hrvatski

KVALITETA MEDA OD BAGREMA

Med kao cjelovita namirnica bitnih nutritivnih i ljekovitih svojstava za ĉovjeka mora zadovoljiti odreĊene kriterije kvalitete. Oni se odreĊuju analizama koje se sastoje od: senzorskih analiza, fizikalno-kemijskih analiza i mikrobioloških analiza. Svi uzorci meda od bagrema sakupljeni su s podruĉja Republike Hrvatske (Bjelovarsko-bilogorske županije i Istarske županije). U ovom radu su odreĊeni fizikalno-kemijski parametri: udjel vode, kiselost i elektriĉna provodnost. Fizikalno-kemijskim analizama je dobiveno da se udjel vode kretao u rasponu od 14, 5 do 18, 2 % , kiselost u rasponu od 8, 0 do 11, 9 mmol/kg i elektriĉna provodnost u rasponu od 0, 11 do 0, 20 mS/cm. Svi ispitivani uzorci su zadovoljili zahtjeve Pravilnika i IHC-a.

Kvaliteta; Med od bagrema; Fizikalno-kemijski parametri

nije evidentirano

engleski

QUALITY OF ACACIA HONEY

nije evidentirano

acacia honey; quality; physico-chemical parameters

nije evidentirano

Podaci o izdanju

54

16.12.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija