Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Elaborat o rezervama kremenog pijeska na eksploatacijskom polju “Vranić” - obnova rezervi (CROSBI ID 769961)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kruk, Boris ; Kruk, Ljiljana Elaborat o rezervama kremenog pijeska na eksploatacijskom polju “Vranić” - obnova rezervi // Hrvatski geološki institut (arh. br. 38/11). 2011.

Podaci o odgovornosti

Kruk, Boris ; Kruk, Ljiljana

hrvatski

Elaborat o rezervama kremenog pijeska na eksploatacijskom polju “Vranić” - obnova rezervi

Elaborat je izrađen za potrebe trgovačkog društva Lipik Glas d.o.o. iz Lipika u svrhu pete obnove rezervi kremenog pijeska ležišta "Vranić" na istoimenom eksploatacijskom polju temeljem članka 36. Zakona o rudarstvu (NN br. 75/09 i 49/11), sukladno s Pravilnikom o prikupljanju podataka, načinu evidentiranja i utvrđivanja rezervi mineralnih sirovina te izradi bilance tih rezervi (N.N. br. 48/92 i 60/92). Ležište je izgrađeno od kremenih pijesaka gornjeg ponta s povišenim sadržajem SiO2 i odgovarajućim kemizmom i granulometrijskim sastavom te predstavlja vrijednu industrijsku mineralnu sirovinu. Kremeni pijesak više se ne koristi u proizvodnji stakla, već se na tržište plasira ako sirovina za keramičku industriju, ljevarstvo, abrazive, filtere, građevinarstvo i dr. Eksploatacija sirovine je površinska u više etaža, a obavlja se pomoću rovokopača i buldožera, te se transportira pomoću kamiona istresača do pogona separacije koji je od ležišta udaljen oko 33 km. Eksploatacijske rezerve iznose 1 190 000 tona.

Kremeni pijesak; Rezerve; Staklo; Lipik; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Survey of Exploatabile Quartz Sand Reserves of "Vranić" Deposit - Reserve Updating

nije evidentirano

Quartz Sand; Reserves; Glass; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatski geološki institut (arh. br. 38/11)

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Geologija