Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 565988

Grafičke komunikacije – zbirka zadataka


Bukša Ante
Grafičke komunikacije – zbirka zadataka / Ante Bukša (ur.).
Rijeka: Pomorski fakultet, Sveučilište u Rijeci, 2000


Naslov
Grafičke komunikacije – zbirka zadataka
(Graphic Communication - workbook)

Autori
Bukša Ante

Izdavač
Pomorski fakultet, Sveučilište u Rijeci

Grad
Rijeka

Godina
2000

Stranica
115

ISBN
953-165-081-0

Ključne riječi
Ortogonalna projekcija u dvije i tri ravnine; crtanje presjeka i dimenzioniranje; prostorna projekcija; tolerancije i znakovi za obradu
(Orthogonal projection in two and three planes; drawing cross-sections and dimensioning; pictorial projections; tolerances and surface texture symbols)

Sažetak
Udžbenik iz grafičkih komunikacija namijenjen je studentima Pomorskog fakulteta u Rijeci za izučavanje kolegija Grafičkih komunikacija na sveučilišnom i stručnom studiju brodostrojarskog smjera. Također je namijenjena za izučavanje istog kolegija sveučilišnog studija tehnologije prometa i nautičkog smjera. Zbog velikog broja studenata i malog broja kombinacija programskih zadataka iz grafičkih komunikacija (tehničkog crtanja) objavljenih u našoj literaturi, ukazala se potreba za zbirkom ove vrste. Grafički zadaci su svrstani u četiri tematske cjeline. U prilozima su uvrštene osnovne preporuke ISO i DIN normi za oblikovanje tehničkog crteža. Obrađene su: vrste crta, tehničko pismo, mjerilo, formati, sastavnice, crtanje presjeka, kotiranje, tolerancije i dosjedi, označavanje površinske hrapavosti, pojednostavljeno predočenje zupčanika i tablice materijala za zupčanike, vratila i pera. Knjiga sadrži 123 stranice, 188 ilustracija, 1 dijagram i 56 tablica. Sadržaj knjige je predstavljen na razumljiv i pregledan način, uz riješene pojedinačne primjere određene grupe zadataka. Ovaj udžbenik može poslužiti za efikasno i brzo savladavanje osnove inženjerske grafike, vježbanje sadržaja i odvijanje nastave.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Strojarstvo, Tehnologija prometa i transportPOVEZANOST RADA


Ustanove
Pomorski fakultet, Rijeka

Autor s matičnim brojem:
Ante Bukša, (211265)