Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Energetski razvitak Županije sisačko moslavačke – Energetska bilanca i predviđanje energetskih potreba do 2025. godine (CROSBI ID 751587)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Pešut, Damir ; Božić, Helena Energetski razvitak Županije sisačko moslavačke – Energetska bilanca i predviđanje energetskih potreba do 2025. godine // Energetski institut "Hrvoje Požar". 1999.

Podaci o odgovornosti

Pešut, Damir ; Božić, Helena

hrvatski

Energetski razvitak Županije sisačko moslavačke – Energetska bilanca i predviđanje energetskih potreba do 2025. godine

Neposredni potrošači energije dijele se u tri skupine – industriju, promet i tzv. opću potrošnju. Iz sektora industrije uobičajeno se izdvaja tzv. neenergetska potrošnja energije – potrošnja prirodnog plina za proizvodnju umjetnih gnojiva i primarnog benzina za petrokemijsku industriju. Potrošnja energije u industriji Hrvatske analizira se kao potrošnja u industriji željeza i čelika, industriji obojenih metala, industriji stakla, kemijskoj industriji, industriji građevinskog materijala, industriji papira, prehrambenoj industriji i ostaloj industriji. Energija utrošena u prometu prati se kroz željeznički, cestovni, zračni, pomorski i riječni, javni gradski i cjevovodni transport, a potrošnja energije u općoj potrošnji dijeli se na potrošnju u kućanstvima, uslužnom sektoru, poljoprivredi i građevinarstvu. Analiza neposredne potrošnje energije na području Županije sisačko moslavačke, provesti će se po istim skupovima potrošača po kojima se analizira potrošnja za cijelu Hrvatsku, kako bi se za svaki skup potrošača energije mogao odrediti udio Županije sisačko moslavačke u Hrvatskoj. Analiza će se provesti za 1996. godinu. Prognoza energetskih potreba u Županiji sisačko moslavačkoj do 2025. godine, napravljena je za sektore kućanstava, usluga i industrije.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Energy development Sisak-moslavina county - Energy balance and energy demand until 2025

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Energetski institut "Hrvoje Požar"

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika