Optimiranje sastava probiotičkih mliječnih deserata s kesten pireom (CROSBI ID 370712)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Jalšić, Valentina
Hardi, Jovica
Slačanac, Vedran
hrvatski
Optimiranje sastava probiotičkih mliječnih deserata s kesten pireom
U radu su detaljno opisani svi parametri optimiranja sastava probiotickih mlijecnih deserata s kesten pireom. Process proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do izrade fermentirane mlijecne baze, te optimiranja sastava finalnog proizvoda. Senzorsko ocjenjivanje probiotickih mlijecnih deserata s kesten pireom proveo je panel od dvanaest ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, naknadni okus u ustima, te konzistencija. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, probioticki mlijecni desert s kesten pirom svrstan je u proizvode vrhunske kakvoce.
probiotički mliječni desert; kesten pire; senzorsko ocjenjivanje
nije evidentirano
engleski
Composition optimization of probiotic milk deserts with chestnut pure
Production process was observed from raw milk production to fermentation of milk with probiotics and creation of final product composition. Sensory evaluation was conducted using a 20 pondered points method. 12 sensory analysts evaluated prepared milk deserts. Taste, odour, consistency and syneresis were appreciated. Based on overall sensory results, prepared milk deserts with chestnut pure were evaluated as excellent products.
probiotic milk desert; chestnut pure; sensory evaluation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
41
23.09.2011.
obranjeno
109:242105
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek