Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja novog tipa Feta sira (CROSBI ID 370706)

Ocjenski rad | diplomski rad

Gvozdanović, Andrea Proizvodnja novog tipa Feta sira / Hardi, Jovica (mentor); Slačanac, Vedran (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2011

Podaci o odgovornosti

Gvozdanović, Andrea

Hardi, Jovica

Slačanac, Vedran

hrvatski

Proizvodnja novog tipa Feta sira

U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje Feta sira s probioticima koja je proizvedena u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade Feta sira, koja se proizvodi na osnovi proizvodnje grckog tradicionalnog Feta sira s izuzetkom korišenja kravljeg sira. Senzorsko ocjenjivanje proveo je panel koji se sastojao od deset analiticara. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocijenjena su svojstva: okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima te izgled presjeka. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, Feta sir s probioticima pripada skupini proizvoda vrhunske kakvoce.

kravlje mlijeko; Feta sir; probiotici; senzorsko ocjenjivanje

nije evidentirano

engleski

Production of a new brand of Feta cheese

The paper describes in detail all of the production parameters for the Feta cheese with probiotics, produced in the Laboratory of dairy technology on Faculty of Food Technology Osijek. The production process was monitored from the fresh milk to the final product of Feta cheese, produced on the basis of the traditional Greek Feta cheese production, with an exception of cow milk usage. Sensory evaluation was conducted by a panel consisted of ten analysts, using a 20 points scoring system. Characteristics of taste, smell, texture, additional flavour in the mouth and the appearance of cross cut through cheese. Based on the overall results of sensory evaluation, Feta cheese with probiotics belongs to a group of superior quality products.

cow`s milk; Feta cheese; probiotics; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

46

16.02.2011.

obranjeno

109:567837

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice