Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sustav za prikupljanje i prikazivanje procesnih podataka linije za pakiranje C vitamina (CROSBI ID 751581)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Cupec, Robert ; Santro, Igor Sustav za prikupljanje i prikazivanje procesnih podataka linije za pakiranje C vitamina // FER. 1997.

Podaci o odgovornosti

Cupec, Robert ; Santro, Igor

hrvatski

Sustav za prikupljanje i prikazivanje procesnih podataka linije za pakiranje C vitamina

U sklopu linije za pakiranjue C vitamina i pripadnog upravljačkog sustava definirani su ulazno/izlazni signali prema opremi u polju, kao i serijska komunikacija PLC-a sa vagom sustava za doziranje (NoviDos). Upravljanje linijom za pakiranje C vitamina zasnovano je na SIMATIC S5-115U PLC-u. Za komunikaciju sa vagom i centralnim nadzornim sustavom (PC računalom) predviđena je serijska kartica CP-525-2 sa dva serijska porta (jedan se koristi za komunikaciju prema vagi, a drugi za komunikaciju prema PC računalu sa SCADA programom). Na PC računalu izvršava se SCADA (Nadređeno upravljanje i prikupljnje podataka) program FIX DMACS s funkcijama centralnog nadzora linije za pakiranje.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Process data aquisition and visualization system for packing line of Pliva C vitamin

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

FER

1997.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika