C.I.M.E.C.metodics appliedon the evoluation of vine qualityin Istrian County (CROSBI ID 477510)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Cargnello, Giovanni ; Peršurić, Đordano ; Staver, Mario
engleski
C.I.M.E.C.metodics appliedon the evoluation of vine qualityin Istrian County
U radu su prikazani rezultati primjene nove C.I.M.E.C metodike vrednovanja globalne kvalitete vina., gdje se vrednovanje organoleptičkih svojstava, proširuje na vrednovanje sociološko ekonomskih činioca koji utječu na potrošače i proizvođače. Prikazani su rezultati analize podataka kvalitete vina u Istri gdje je kvaliteta proizvoda prikazana uzimajući u obzir slijedeće pokazatelje: - organoleptički pokazatelji - preferencije tržišta, odnosno potrošača - troškovi proizvodnje proizvoda - cijena proizvoda - profit Rezultati istraživanja predstavljaju značajan doprinos proizvođačima u kreiranju tehnologije i tipologije proizvodnje vina u Istri na osnovu proizvodnog potencijala pojedine regije, postojećih mogućnosti proizvođača, te zahtjeva pojedinih tržišta na koje su proizvođači orijentirani.
C.I.M.E.C. methodology; vine quality; Istria
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
141-x.
2000.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Podaci o skupu
PROSPECTS FOR VITICULTURE AND ENOLOGY
poster
22.11.2000-24.11.2000
Zagreb, Hrvatska