Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pilećeg mesa (CROSBI ID 370450)

Ocjenski rad | diplomski rad

Karlović, Sven Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pilećeg mesa / Ježek, Damir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Karlović, Sven

Ježek, Damir

hrvatski

Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pilećeg mesa

U radu je na analizatoru teksture TA.HDPlus izvršena instrumentalna analiza 10 različitih smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda. Od teksturalnih parametara ispitivane su tvrdoća, čvrstoća, elastičnost, adhezivnost i žilavost. Istraživanje je pokazalo da najveću tvrdoću imaju smjese za oblaganje koje u sastavu sadrže Fibrex. Najveću čvrstoću imaju smjese kod kojih je u sastav dodan pektin. Kod ispitivanja adhezivnosti pokazalo se da adhezivnost raste porastom udjela rižinog škroba ili pektina u smjesi.

tvrdoća; čvrstoća; elastičnost; adhezivnost; tekstura; oblaganje piletina

nije evidentirano

engleski

The Influence of the Composition of Coatings For Food Products on Chicken Meat Texture

nije evidentirano

hardness; toughness; elasticity; adhezivity; texture; coating; chicken meat

nije evidentirano

Podaci o izdanju

79

13.03.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija