Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pilećeg mesa (CROSBI ID 370450)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Karlović, Sven
Ježek, Damir
hrvatski
Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pilećeg mesa
U radu je na analizatoru teksture TA.HDPlus izvršena instrumentalna analiza 10 različitih smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda. Od teksturalnih parametara ispitivane su tvrdoća, čvrstoća, elastičnost, adhezivnost i žilavost. Istraživanje je pokazalo da najveću tvrdoću imaju smjese za oblaganje koje u sastavu sadrže Fibrex. Najveću čvrstoću imaju smjese kod kojih je u sastav dodan pektin. Kod ispitivanja adhezivnosti pokazalo se da adhezivnost raste porastom udjela rižinog škroba ili pektina u smjesi.
tvrdoća; čvrstoća; elastičnost; adhezivnost; tekstura; oblaganje piletina
nije evidentirano
engleski
The Influence of the Composition of Coatings For Food Products on Chicken Meat Texture
nije evidentirano
hardness; toughness; elasticity; adhezivity; texture; coating; chicken meat
nije evidentirano
Podaci o izdanju
79
13.03.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb