Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prirodna mikrobna populacija u Siru iz mišine (CROSBI ID 583266)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Kaić, Dubravka ; Skelin, Andrea ; Mrkonjić Fuka, Mirna ; Kalit, Samir ; Tudor Kalit, Milna ; Redžepović, Sulejman Prirodna mikrobna populacija u Siru iz mišine // Zbornik radova / Milan Pospišil (ur.). Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 697-700

Podaci o odgovornosti

Kaić, Dubravka ; Skelin, Andrea ; Mrkonjić Fuka, Mirna ; Kalit, Samir ; Tudor Kalit, Milna ; Redžepović, Sulejman

hrvatski

Prirodna mikrobna populacija u Siru iz mišine

Cilj ovog rada bio je izolirati i istražiti sastav prirodne populacije bakterija mliječne kiseline (BMK) prisutne u Siru iz mišine. Uzorci mlijeka i sira tijekom zrenja sakupljeni su s dva obiteljsko poljoprivredna gospodarstva na području Šibensko-kninske županije. Brojnost laktokoka, enterokoka i laktobacila određena je na selektivnim podlogama. Svi istraživani izolati testirani su na aktivnost katalaze te im je provjeren rast u 6, 5 % NaCl-u. Broj laktokoka iznosio je od 6, 02 do 8, 10 log cfu/g, broj enterokoka 4, 84 do 7, 26 log cfu/g, dok se broj laktobacila kretao od 5, 65 do 6, 91 log cfu/g. Rezultati istraživanja potvrdili su dominaciju laktokoka tijekom zrenja Sira iz mišine.

Sir iz mišine; prirodna populacija bakterija mliječne kiseline (BMK)

nije evidentirano

engleski

Natural microbiota of Cheese in a sack

nije evidentirano

Cheese in a sack; autochthonous lactic acid bacteria (LAB)

nije evidentirano

Podaci o prilogu

697-700.

2012.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova

Milan Pospišil

Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

978-953-7878-01-6

Podaci o skupu

47 hrvatski i 7 međunarodni simpozij agronoma

poster

01.01.2012-01.01.2012

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Biologija