Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalne analize slike (CROSBI ID 369999)

Ocjenski rad | diplomski rad

Batinić, Nikola Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalne analize slike / Magdić, Damir (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2010

Podaci o odgovornosti

Batinić, Nikola

Magdić, Damir

hrvatski

Analiza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalne analize slike

Cilj ovog rada bio je analizirati utjecaj položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalne analize slike. U radu je analiziran crni kruh komercijalnog naziva Sovital. Kruh je narezan na kriške koje su fotografirane kod različitih rotacija, razičite osvijetljenosti, uvećanja i visine podloška. Udio šupljina određen je metodom računalne analize slike na kriškama kruha, a dobiveni podaci su prikazani tablično i grafički. Rezultati pokazuju da rotacija kriške nije imala značajan utjecaj na računalnu analizu slike ali da pozornost treba obratiti na uvećanje i osvijetljenost kriške jer je udio šupljina kod različitih uvećanja i slabije osvijetljenosti varira za 20%.

kruh; računalna analiza slike; rotacija; uvećanje; osvijetljenost

nije evidentirano

engleski

Analysis of the influence on position and illumination of a slice of bread on results of a computer picture analyses

The purpose of this work was to analyse the influence that a position and illumination of a slice of bread have on results of a computer picture analyses.In this work the brown bread of Sovital brand was used. The bread was sliced, and the slices were photographed in different rotations, zoomings,decreased illumination, and different heights of pod. The portion of hollow is determined by a computer analyses of photos of slices of bread, and the results are shown in charts and graphic. The results show that a rotation of a slice of bread didn't influence the computer analyses of a photo, but that attention must be focused on zooming and illumination of a slice of bread because the portion of hollow in different zooming and decreased illumination reduces for 20%.

bread; digital image analysis; rotation; zoom; illumination

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

22.10.2010.

obranjeno

109:409223

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice