Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 559996

Stavovi potrošača o ekološkoj hrani


Požar, Zrinka
Stavovi potrošača o ekološkoj hrani 2011., diplomski rad, preddiplomski, Ekonomski fakultet, Zagreb


Naslov
Stavovi potrošača o ekološkoj hrani
(Consumer attitudes to organic food)

Autori
Požar, Zrinka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
29.09

Godina
2011

Stranica
41

Mentor
Butigan, Ružica

Ključne riječi
Ponašanje potrošača; stavovi; ekološka hrana
(Consumer behavior; attitudes; organic food)

Sažetak
Stavovi potrošača, te motivi koji ih potiču na kupovinu ekološke hrane ne razlikuju se od istraživanja provedenih u Hrvatskoj i drugih zemalja vezanih za ovu tematiku. Prema istraživanju provedenom u svrhu pisanja ovoga rada, motivi za potrošnju ekološke hrane povezani su sa većom sviješću o utjecaju pravilne prehrane na zdravlje, boljim okusom ekološke hrane, te načinom na koji se ovakav oblik prehrane se uklapa u životni stil nekih potrošača, te briga za human odnos prema životinjama. Kao najveću prepreku na odluku potrošača da konzumiraju ekološku hranu navode se vioske cijene, te nedovoljan broj prodajnih mjesta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
067-0672345-2286 - Marketinški sustav konkurentske prednosti ponude ekoloških proizvoda u RH (Sanda Renko, )

Ustanove
Ekonomski fakultet, Zagreb