Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Potrošnja ekološke hrane u mediteranskim zemljama (CROSBI ID 369923)

Ocjenski rad | diplomski rad

Perica, Sabina Potrošnja ekološke hrane u mediteranskim zemljama / Renko, Nataša (mentor); Butigan, Ružica (neposredni voditelj). Zagreb, Ekonomski fakultet, Zagreb, . 2010

Podaci o odgovornosti

Perica, Sabina

Renko, Nataša

Butigan, Ružica

njemački

Potrošnja ekološke hrane u mediteranskim zemljama

U radu su prikazana saznanja o razvoju tržišta i potrošnji ekoloških prehrambenih proizvoda. Poseban osvrt dan je na stanje potrošnje ekoloških prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj. Pregledom relevantne literature identificirane su specifičnosti potrošnje takvih proizvoda u Grčkoj, Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Turskoj i Portugalu te je na kraju napravljena njihova usporedba. Proučavanjem sekundarnih izvora podataka utvrđeni su glavni razlozi kupovine ekoloških prehrambenih proizvoda u pojednim mediteranskim zemljama, najvažnije prepreke u kupovini, koji je udio potrošača i u kolikoj mjeri je uopće upoznat s osnovnim karakteristikama ekološke hrane. Kao glavni razlozi kupovine ekološke hrane pokazali su se dobrobit za zdravlje te očuvanje okoliša, dok su glavne prepreke nedovoljna informiranost potrošača i još uvijek previsoka cijena takvih proizvoda.

mediteranske zemlje; ekološka poljoprivreda; ekološki prehrambeni proizvodi; potrošnja

nije evidentirano

engleski

Consumption of organic food in Mediterranean countries

nije evidentirano

Mediterranean countries; organic agriculture; organic food products; consumption

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

28.09.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Ekonomski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Ekonomija