Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Masterplan za prirodni plin u Republici Hrvatskoj za razdoblje do 2025. godine - verzija 01 (CROSBI ID 751557)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Matić, Davor ; Pešut, Damir ; Slipac, Goran ; Vulama, Sanja ; Bošnjak, Robert Masterplan za prirodni plin u Republici Hrvatskoj za razdoblje do 2025. godine - verzija 01 // Energetski institut. 2000.

Podaci o odgovornosti

Matić, Davor ; Pešut, Damir ; Slipac, Goran ; Vulama, Sanja ; Bošnjak, Robert

hrvatski

Masterplan za prirodni plin u Republici Hrvatskoj za razdoblje do 2025. godine - verzija 01

Analize provedene u programu PLINCRO su na razini Republike Hrvatske. Međutim, uskoro se ukazala potreba za provođenjem pojedinih analiza na županijskoj razini. Pritom su iz prve faze programa proizašli slijedeći zadaci: - prognoza potrošnje prirodnog plina po županijama i kategorijama, - prognoza potrebnih novih investicija u plinski distributivni sustav do pune plinofikacije predviđenog distributivnog područja, - ponovna ocjena razvoja sustava transporta i skladištenja, - dugoročni marginalni trošak transporta i skladištenja (na razini jedinstvenog nacionalnog sustava) odnosno distribucije (po županijama). Stoga je u planu budućih aktivnosti predviđena izrada studije pod nazivom "Masterplan za prirodni plin u Republici Hrvatskoj za razdoblje do 2025. godine". Za provedbu potrebnih analiza bilo je potrebno slanje anketnih upitnika odnosno obilazak distributivnih poduzeća. Obzirom da je odaziv distributera bio manji od 100%, na pojedinim smo se mjestima morali služiti procjenom. Nadalje, dio traženih podataka nije u pojedinim slučajevima bio dostavljen obzirom da po klasifikaciji pojedinih distributera predstavlja poslovnu tajnu. Stoga, ovaj dokument predstavlja sažeti prikaz prikupljenog i obrađenog materijala uz napomenu da se i dalje radi na njegovoj dogradnji i nadopunjavanju. Osnovni je zadatak Masterplana odrediti koja je potrošnja prirodnog plina potencijalno moguća (po županijama i kategorijama) odnosno procjeniti koja je cijena pune plinofikacije prirodnim plinom u Republici Hrvatskoj (na razini transporta i skladištenja odnosno distribucije). Pritom prognoza ne uključuje trošak rekonstrukcije stare distributivne mreže jer najčešće nisu bili dostupni podaci o navedenim troškovima obzirom da pojedinim distributerima tek sad predstoji rekonstrukcija u širem obimu.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Croatian natural gas system Master plan for the period up to 2025

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Energetski institut

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika