Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Institucionalni okvir i organizacija hrvatskog plinskog sektora - verzija 01 (CROSBI ID 751555)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Vulama, Sanja ; Pešut, Damir ; Jandrilović, Nada ; Matić, Davor ; Bošnjak, Robert Institucionalni okvir i organizacija hrvatskog plinskog sektora - verzija 01 // Energetski institut. 2000.

Podaci o odgovornosti

Vulama, Sanja ; Pešut, Damir ; Jandrilović, Nada ; Matić, Davor ; Bošnjak, Robert

hrvatski

Institucionalni okvir i organizacija hrvatskog plinskog sektora - verzija 01

Na osnovi prikupljenih podataka o organizaciji distribucije prirodnog plina napravljena je baza podataka i analiza postojećeg stanja distribucije. Prema dobivenim podacima vidi se da je neophodno uvesti promjenu organizacijske strukture distribucije prirodnog plina ali na način da se organiziraju kvalitetna, ekonomski zasnovana poduzeća za distribuciju prirodnog plina. Svakako rješenje za cijelu Hrvatsku neće biti univerzalno jer neka postojeća poduzeća dobro posluju i zadovoljna su sa svojim razvojem. Međutim razvoj distribucijske mreže točnije povećanje broja priključaka bi trebalo biti brže s obzirom da nas očekuju nove ugovorene količine plina. Sve to uzrokuje potrebu svih onih mjera kojima se može osigurati pravodobna i racionalna potrošnja iz dodatnog uvoza. U prijedlogu Strategije energetskog razvitka Republike Hrvatske, između ostalog, predlaže se uvođenje Zakona o plinskom tržištu. Prema prijedlogu, plinska djelatnost bi bila definirana na temelju tog Zakona, a izostavljena iz Zakona o komunalnom gospodarstvu. Zakonom bi se definirala područja koja obuhvaćaju transport, skladištenje, poslove koji su vezani za obavljanje distribucije plina.

-

nije evidentirano

engleski

Institutional Framework and organisation of the Croatian gas sector - report 01

nije evidentirano

-

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Energetski institut

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika