Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 554928

Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje piećeg mesa


Svoboda, Silvija
Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje piećeg mesa, 2008., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 554928 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje piećeg mesa
(Preparation of raw materials to process chicken coating mixture)

Autori
Svoboda, Silvija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno - biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17.12.2008

Godina
2008

Stranica
105

Mentor
Ježek, Damir

Neposredni voditelj
Karlović, Sven

Ključne riječi
mljevenje; sijanje; začini; raspodjela veličine čestica; smjesa za oblaganje
(milling; sieving; spices; particle size distribution; coating mixture)

Sažetak
Zadatak rada je provesti mljevenje začina, odrediti njihov granulometrijski sastav, procijeniti prihvatljivost uzoraka za korištenje u smjesi za oblaganje i izmješati bazne smjese za oblaganje. Svrha rada je dobiti osnovnu smjesu odgovarajuće kvalitete i sastava pogodnu za dobivanje smjese za oblaganje pilećeg mesa. Analizirani su uzorci peršina, ružmarina, bosiljka, lovora, korijandra, mažurana, origana, estragona i timijana, te kukurznog brašna i soli. Mljevenje začina je provedeno pomoću uređaja Analysette 3 kroz sita veličine očica 500, 315, 250, 200, 160 i 125 mikrometara. Uzorci kukuruznog i rižinog brašna, figrexa i pektina miješani su u 4 smjese, u mješalici na 42 okretaja kroz 72 sekunde. Rezultati mljevenja su prikazani slikama. Rezultati dobiveni sitenom analizom prikazani su grafički kao diferencijalna i integralna sitena analiza. Temeljem rezultata granulometrijske analize procijenjena je prihvatljivost uzoraka za korištenje u smjesi za oblaganje pilećeg mesa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-0422 - Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda (Ježek, Damir, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Sven Karlović (mentor)

Avatar Url Damir Ježek (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Svoboda, Silvija
Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje piećeg mesa, 2008., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
Svoboda, S. (2008) 'Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje piećeg mesa', diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Svoboda, Silvija}, year = {2008}, pages = {105}, keywords = {mljevenje, sijanje, za\v{c}ini, raspodjela veli\v{c}ine \v{c}estica, smjesa za oblaganje}, title = {Priprema sirovina za dobivanje smjese za oblaganje pie\'{c}eg mesa}, keyword = {mljevenje, sijanje, za\v{c}ini, raspodjela veli\v{c}ine \v{c}estica, smjesa za oblaganje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Svoboda, Silvija}, year = {2008}, pages = {105}, keywords = {milling, sieving, spices, particle size distribution, coating mixture}, title = {Preparation of raw materials to process chicken coating mixture}, keyword = {milling, sieving, spices, particle size distribution, coating mixture}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font