Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 554889

Utjecaj inulina na moć upijanja ulja tijekom prženja paniranog pilećeg mesa


Zavoral, Hana
Utjecaj inulina na moć upijanja ulja tijekom prženja paniranog pilećeg mesa, 2009., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 554889 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj inulina na moć upijanja ulja tijekom prženja paniranog pilećeg mesa
(Effect of inulin on oil absorption capacity of battered chicken meat)

Autori
Zavoral, Hana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno - biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
16.04.2009

Godina
2009

Stranica
45

Mentor
Ježek, Damir

Neposredni voditelj
Karlović, Sven

Ključne riječi
apsorpcija ulja; ekstrudirano kukuruzno brašno; inulin; fibrex; pektin; panada; vrijeme prženja
(batters; extruded corn flour; fibrex; inulin; oil absorption; rice starch; time)

Sažetak
U radu je određena količina ulja kod 27 različitih smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda. Ispitivan je utjecaj kukuruznog brašna, inulina, pektina, fibrexa, dvije vrste rižinog škroba i vremena prženja na moć upijanja ulja. Istraživanje je pokazalo da su smjese s dvije vrste rižinog škroba (AX-F-GP i XS-F-GP) upile više ulja od smjesa sa inulinom. Smjese koje sadrže samo inulin upile su manje ulja od onih s pektinom i fibrexom. Istraživanj je također pokazalo da se prženjem uzoraka na 8 minuta upilo više ulja nego prženjem na 6 minuta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-0422 - Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda (Ježek, Damir, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Sven Karlović (mentor)

Avatar Url Damir Ježek (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zavoral, Hana
Utjecaj inulina na moć upijanja ulja tijekom prženja paniranog pilećeg mesa, 2009., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
Zavoral, H. (2009) 'Utjecaj inulina na moć upijanja ulja tijekom prženja paniranog pilećeg mesa', diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Zavoral, Hana}, year = {2009}, pages = {45}, keywords = {apsorpcija ulja, ekstrudirano kukuruzno bra\v{s}no, inulin, fibrex, pektin, panada, vrijeme pr\v{z}enja}, title = {Utjecaj inulina na mo\'{c} upijanja ulja tijekom pr\v{z}enja paniranog pile\'{c}eg mesa}, keyword = {apsorpcija ulja, ekstrudirano kukuruzno bra\v{s}no, inulin, fibrex, pektin, panada, vrijeme pr\v{z}enja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Zavoral, Hana}, year = {2009}, pages = {45}, keywords = {batters, extruded corn flour, fibrex, inulin, oil absorption, rice starch, time}, title = {Effect of inulin on oil absorption capacity of battered chicken meat}, keyword = {batters, extruded corn flour, fibrex, inulin, oil absorption, rice starch, time}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font