Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

STUDIJA PLINOFIKACIJE NA PROSTORU DJELOVANJA JP „ ELEKTROPRIVREDA HZ HB „ d.d. MOSTAR (CROSBI ID 769444)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Pešut, Damir ; Bošnjak, Robert ; Tot, Mario ; Zeljko, Mladen ; Staničić, Luka ; Golja, Daniel STUDIJA PLINOFIKACIJE NA PROSTORU DJELOVANJA JP „ ELEKTROPRIVREDA HZ HB „ d.d. MOSTAR // EIHP. 2011.

Podaci o odgovornosti

Pešut, Damir ; Bošnjak, Robert ; Tot, Mario ; Zeljko, Mladen ; Staničić, Luka ; Golja, Daniel

hrvatski

STUDIJA PLINOFIKACIJE NA PROSTORU DJELOVANJA JP „ ELEKTROPRIVREDA HZ HB „ d.d. MOSTAR

Na temelju prostorno planske dokumentacije, baza podataka energetskih subjekata, popisa stanovništva i drugih raspoloživih podataka te normativa potrošnje energije potrebno izrađena je analiza potrošnje energije u svim sektorima potrošnje (kućanstva, uslužni sektor, industrija i poljoprivreda) za baznu 2009 godinu. Na temelju promjene broja stanovnika u budućnosti, podataka o budućoj gospodarskoj aktivnosti iz prostornih planova i drugih podataka potrebno izrađena je prognoza porasta potrošnje energije za sve sektore potrošnje do 2030 g. Provedena je analiza izgradnje jedne ili više plinskih elektrana u cilju zadovoljenja elektroenergetske bilance za područje djelovanja Poduzeća. Pri tome je provedena analizia i ponuđeno optimalno rješenje u smislu izgradnju jedne plinske elektrane za temeljnu proizvodnju i jedne ili više elektrana za brzi ulazak u elektroenergetski sustav. Na osnovu provedenih analiza i prikupljenih podataka izrađen je koncept razvoja plinske distributivne mreže na cijelom promatranom području. Idejno rješenje plinske mreže izrađeno je za sva naseljena mjesta na kartografskim podlogama u mjerilu 1:5000 između naselja na podlogama u mjerilu 1:25000 na način da se u grafičkom prikazu u zadanom mjerilu plinska mreža dovodi do svih potencijalnih kupaca. Hidrauličko optimiranje je izrađemo za sve plinovode i sve razine tlakova računalnim programom za hidrauličko optimiranje plinskog sustava i prikazano u ARCGIS programu Proveden je ekonomsko optimiranje plinskog sustava specijaliziranim računalnim programom za ekonomsko optimiranje razvoja plinskog distributivnog sustava na lokalnoj i regionalnoj razini.i predložen je plan razvoja plinskog distributivnog sustava u tri ili više faza. Za područje prve, druge i treće faze plinofikacije potrebno je izraditi detaljnu ekonomsko financijsku analizu prema metodologiji za ocjenu investicijskih projekata.

plin; distribucija plina; transport plina; električna energija; proizvodnja električne energije

nije evidentirano

engleski

Study on Gasification in the Area of Responsibility of EPHZHB

nije evidentirano

natural gas; natural gas distribution; natural gas transportation; electricity; electricity generation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

EIHP

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika