Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ekonomsko-financijska analiza projekta plinofikacije Vukovarsko-srijemske županije (CROSBI ID 751532)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Vulama, Sanja ; Matić, Davor ; Pešut, Damir Ekonomsko-financijska analiza projekta plinofikacije Vukovarsko-srijemske županije // Energetski institut "Hrvoje Požar". 1999.

Podaci o odgovornosti

Vulama, Sanja ; Matić, Davor ; Pešut, Damir

hrvatski

Ekonomsko-financijska analiza projekta plinofikacije Vukovarsko-srijemske županije

Analizirana je gospodarska opravdanost organiziranja društva za distribuciju plina na razini Vukovarsko-srijemske županije. U elaboratu je utvrđen potencijal potrošnje prirodnog plina u sektoru domaćinstava i gospodarstva na onom dijelu područja Vukovarsko-srijemske županije koji bi se trebao naći u obuhvatu buduće plinske mreže kao i na područjima gdje je plinska mreža već izgrađena. Uz sam potencijal potrošnje prognozirana je i dinamika njenog porasta (penetracija prirodnog plina na toplinsko tržište županije) kroz razdoblje vijeka projekta. Također izvršena je analiza strukture investicija. Prema situacijama izvedbe pojedinih dijelova trase izrađen je scenarij plinifikacije koji uvažava već plinificirana područja uz procjenu već uloženih sredstava (prema dostupnim podacima) i nove investicije. Nakon definiranja ulaznih podataka izrađen je model za ekonomsko-financijsku analizu. Model je prilagođen za ocjenu rentabilnosti i likvidnosti projekta distribucije prirodnog plina. Uz prethodno definirani: potencijal potrošnje prirodnog plina po kategorijama, dinamiku priključenja potrošača i porasta potrošnje, nabavnu i prodajnu cijenu prirodnog plina, scenarij širenja plinske mreže (dinamika investicija u osnovna sredstva, razmatra se cjelokupna plinska mreža definirana elaboratom kao jedno distributivno područje bez izdvajanja više i manje profitnih cjelina), organizaciju distribucije (struktura zaposlenih i proračun plaća) itd... izračunata je interna stopa povrata projekta te utvrđena likvidnost projekta po godinama. Na kraju je provedena analiza osjetljivosti na promjenu ulazne cijene prirodnog plina i ukupne potrošnje plina.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Economic viability of organising natural gas distribution in Vukovarsko-srijemska county

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Energetski institut "Hrvoje Požar"

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika