Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Nuspojave psihofarmaka (CROSBI ID 744845)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Uzun, Suzana ; Kozumplik, Oliver ; Mimica, Ninoslav ; Folnegović-Šmalc, Vera Nuspojave psihofarmaka / Uzun, Suzana ; Kozumplik, Oliver (ur.). Zagreb: Medicinska naklada ; Klinika za psihijatriju Vrapče, 2005. 98..

Podaci o odgovornosti

Uzun, Suzana ; Kozumplik, Oliver ; Mimica, Ninoslav ; Folnegović-Šmalc, Vera

Uzun, Suzana ; Kozumplik, Oliver

hrvatski

Nuspojave psihofarmaka

Nuspojave koje se javljaju tijekom terapije psihofarmacima podijeljene su na poremećaje pokreta, što uključuje ekstrapiramidne nuspoajave (parkinsonizam, distoniju, akatiziju i tardivnu disineziju). Slijede nuspojave koje se odose na promejne tjelesne težine i metaboličke promjene. U knjizi su detaljno opisane i endokrinološke, seksualne, kardiovaskularne, gastrointestinalne, hematološke, dermatološke, okulističke i ostale nuspoajve koje se javljau tijekom terapije psihofarmacima. Posebna vrijednost knjige je u tome što su profil uspojava psihoframaka prikazani tablično, što olakšava čitanje teksta. Prikazane su i strukturne formule lijekova, što pridonosi zanimjivosti i kvaliteti knjige. Također, prikazan je receptorski afinitet pojedinih skupina psihofarmaka, što pridonosi razumijevanju mehanizama nastanka pojedinih nuspojava. Opisane su i terapijske mogućnosti u liječenju nuspojava psihofarmaka, kao i interakcije psihofarmaka s lijekovima iz ostalih skupina.

nuspojave; psihofarmaci; liječenje

nije evidentirano

engleski

Side Effects of Psychopharmacs

nije evidentirano

side effects; psychopharmacs; treatment

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Medicinska naklada ; Klinika za psihijatriju Vrapče

98

2005.

nije evidentirano

objavljeno

953-176-299-6

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti