Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj procesnih parametara na senzorska svojstva soka od šljive (CROSBI ID 368729)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Marinčić, Džoni Utjecaj procesnih parametara na senzorska svojstva soka od šljive / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Marinčić, Džoni

Vahčić, Nada

hrvatski

Utjecaj procesnih parametara na senzorska svojstva soka od šljive

Senzorska analiza je novija znanstvena disciplina koja procjenjuje svojstva prehrambenog proizvoda koja dolaze u doticaj s našim osjetilima i za svako svojstvo utvrđuje pojmove koji ga identificiraju i kvantificiraju. Jedna od metoda senzorske analize je deskriptivna (opisna) analiza. Deskriptivna analiza uključuje detekciju i opis svih kvalitativnih i kvantitativnih gledišta proizvoda od strane treniranih panelista. Metoda primijenjena za senzorsko ocjenjivanje soka od šljive je kvantitativna deskriptivna metoda. Najveća prednost ove metode je grafičko prikazivanje rezultata. Rezultati su prikazani uz pomoć paukovih mreža na razumljiv i jednostavan način. Procesni parametri (koncentracija enzima, temperatura i vrijeme) nemaju značajniji utjecaj na intenzitet ispitivanih senzorskih svojstava.

šljiva; senzorska analiza; deskriptivna analiza; kvantitativna deskriptivna metoda

nije evidentirano

engleski

Effect of process parameters on the sensory properties of plum juice

nije evidentirano

plum; sensory analysis; descriptive sensory analysis; quantitative descriptive method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

23.12.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija