Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

UČINKOVITOST ZAVRŠNOG DIJELA SATA U 3. RAZREDU OSNOVNE ŠKOLE (CROSBI ID 769333)

Druge vrste radova | ostalo

Bušić, Marina UČINKOVITOST ZAVRŠNOG DIJELA SATA U 3. RAZREDU OSNOVNE ŠKOLE // Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. 2011.

Podaci o odgovornosti

Bušić, Marina

hrvatski

UČINKOVITOST ZAVRŠNOG DIJELA SATA U 3. RAZREDU OSNOVNE ŠKOLE

Tjelesna aktivnost važna je navika koju stječemo od najranijeg djetinjstva. Tijekom odrastanja potrebno je na organizirani način prilagoditi vježbanje uvjetima u kojima živimo i radimo kako bismo ostvarili ciljeve koje želimo postići procesom tjelesnog vježbanja. Iz svega navedenog postaje jasno da tjelesna i zdravstvena kultura zauzima značajan položaj u društvu i zajednici uopće. Potrebno je i djecu, odnosno učenike educirati u tom području jer i oni kao aktivni sudionici nastavnog procesa moraju spoznati ciljeve tjelesnog vježbanja. U ovom radu proveden je eksperiment na uzorku od 20 učenika Osnovne škole Davorina Trstenjaka u Zagrebu, u kojem se analizirala učinkovitost završnog dijela sata te kako ju povećati u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture tijekom provedbe različitih sadržaja u završnom dijelu sata na tri načina rada (završni dio uz primjenu elementarne igre „Ne diraj lava dok spava“, uz vježbe disanja, završni dio sata uz plesne korake). Na temelju prikupljenih podataka utvrđeno je kako isti kineziološki sadržaji na tri različita načina rada utječu na učinkovitost sata. Rezultati istraživanja pokazuju da frekvencija srca opada nakon završnog dijela sata i da postoje značajne razlike u frekvenciji srca prilikom izbora sadržaja koji se izvode u tom dijelu sata.

tjelesna i zdravstvena kultura; frekvencija srca; završni dio sata; učenici trećeg razreda

nije evidentirano

engleski

EFFECTIVENESS OF FINAL PART OF PE CLASS IN THE 3RD GRADE OF ELEMENTARY SCHOOL

nije evidentirano

physical education; heart rate; the close of the lesson (lesson closing); third graders

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Pedagogija