Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Pavlo Ružić: Ruralni turizam Istre: Pretpostavke i činitelji razvoja, stanje i perspektiva, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Pula 2011., 168. str. (CROSBI ID 177948)

Prilog u časopisu | ostalo

Demonja, Damir Pavlo Ružić: Ruralni turizam Istre: Pretpostavke i činitelji razvoja, stanje i perspektiva, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Pula 2011., 168. str. // Turizam, 59 (2011), 2; 244-244

Podaci o odgovornosti

Demonja, Damir

hrvatski

Pavlo Ružić: Ruralni turizam Istre: Pretpostavke i činitelji razvoja, stanje i perspektiva, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Pula 2011., 168. str.

U knjizi je analizirano i protumačeno da istarski ruralni turizam obilježava aktualnost koja izlazi iz ograničenih županijskih okvira i, do nedavno, služio je kao ogledni model u implementaciji razvojnih programa ruralnog turizma u drugim dijelovima Hrvatske. Osim aktualnosti, vrijednost predmetne knjige je u analitičkom pristupu temi, jer se ponovno tumači resursna osnova koja se dovodi u svezu s rezultatima istraživanja turističke potražnje. Ovo djelo predstavlja vrijedan doprinos daljnjem proučavanju predmetne teme, jer je u njemu temeljito i sustavno obrađen ruralni turizam s gledišta tradicijske resursne osnove jednog cjelovitog geografskog područja kakva je Istra. Novost je što se autor u knjizi izrazitije bavi proučavanjem ruralnog turizma s aspekta etnologije i antropologije, odnosno kulture u širem smislu, umjesto isključivo s gledišta turističke ekonomije. I premda knjizi, na njezinom završetku, nedostaje jedan sublimirani kraći pregled i zaključak konačnih iskustava i rezultata obrađene problematike, kojim bi se izdvojile sve posebnosti i vrijednosti proučavane građe, riječ je o djelu koje daje odgovarajuću znanstvenu građu temeljenu, između ostalog, na za tu svrhu provedenim istraživanjima, obogaćenu tabelarnim, slikovnim i grafičkim prilozima, analitički i na razumljiv način predstavljenu, kojom se popularizira tema ruralnog turizma u Istri i općenito. S obzirom da je tema ruralnog turizma i ruralnog razvoja aktualna u Hrvatskoj, a iz toga područja nedostaje odgovarajuće literature, ova knjiga predstavlja značajan doprinos znanstvenoj i stručnoj literaturi koja obrađuje ruralni turizam, koji je i kod nas, kao i u Europi, prepoznat kao važan pokretač ruralnog razvoja. Ona je korisno djelo koje ima i svoju primjenjivu, praktičnu svrhu, uporabnu na brojnim razinama i od različitih dionika u ruralnom turizmu.

Ruralni turizam; Istra; pretpostavke; činitelji; razvoj; stanje.

nije evidentirano

engleski

Pavlo Ružić: Rural Tourism in Istria: Assumptions and factors of development, state and prospects, Institute for Agriculture and Tourism, Poreč, Pula 2011, pp. 168.

nije evidentirano

Rural tourism; Istria; assumptions; factors; development; state.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

59 (2)

2011.

244-244

objavljeno

0494-2639

Povezanost rada

Etnologija i antropologija