Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Revizija i analiza: instrumenti uspješnog donošenja poslovnih odluka (CROSBI ID 741284)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Vitezić, Neda ; Popović, Žarko Revizija i analiza: instrumenti uspješnog donošenja poslovnih odluka / Spajić, Ferdo (ur.). Zagreb: Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika, 2000. 458..

Podaci o odgovornosti

Vitezić, Neda ; Popović, Žarko

Spajić, Ferdo

hrvatski

Revizija i analiza: instrumenti uspješnog donošenja poslovnih odluka

Osnovni cilj knjige je da se nasveobuhvatan i suvremen način prikaže osnovna koncepcija revizije i analize kao dva nezaobilazna instrumenta ispitivanja vjerodostojnosti poslovanja i ocjene ekonomskog položaja poslovnog subjekta. U prvom dijelu knjige obrađuju se revizijska profesija, metodološki postupci, radne usluge, znanje i potrebno interno znanje. U drugom dijelu knjige obuhvaćena je koncepcija analize tj. uvodno se daju osnovni pojmovi u analitičkom pristupu. Obrađuju se metode analize te se započinje s financijeksim rezultatima kao kontrolom stanovitog stupnja racionalnosti i sigurnosti poslovnog subjekta. Redom se analiziraju prihodi, troškovi, dugotrajna i kratkotrajna imovina, te se posebno analizira financijska situacija poduzeća. Posebno se obrađuju interne i eksterne informacije, daju se obilježja financijskih institucija ; te navode neki financijski pokazatelji. U analiziranju poslovanja i burzoovnog poslovanja i likvidnosti, solventnosti, stabilnosti i dr.) Na kraju se analiziraju i djelatnici i pojedine poslovne funkcije u poduzeću (upravljanje, prodaja, nabava i proizvodnja). Knjiga sadrži englesko-hrvatski rječnik, kazalo pojmova i sveobuhvatan popis literature.

revizija; interna revizija; analiza; metode; prihodi i rahodi

nije evidentirano

engleski

Auditing and analysis

nije evidentirano

auditing; internal auditing; analysis; methods; revenue; cost

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika

458

2000.

nije evidentirano

objavljeno

953-6480-22-0

Povezanost rada

Ekonomija