Određivanje udjela ugljikohidrata u kavovinama (CROSBI ID 368002)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Martinac, Mia
Komes, Draženka
Belščak-Cvitanović, Ana
hrvatski
Određivanje udjela ugljikohidrata u kavovinama
Kavovine su zdravstveno prihvatljiva zamjena za kavu jer ne sadrže kafein, a najčešće se dobivaju preradom korijena cikorije ili ječma te drugih žitarica. Pripravljaju se dodatkom vode ili mlijeka i predstavljaju nutritivno uravnotežen napitak koji može biti sastavni dio zdravog obroka. Cilj rada bio je odrediti udjele suhe tvari i ugljikohidrata u sedam kavovina. U tu svrhu primjenjene su dvije gravimetrijske metode. Najveći udjel polisaharida određen je u instant kavovini od ječma koja je imala i najveći udjel suhe tvari. Najmanji udjel polisaharida određen je u kavovini od prženog korijena cikorije.
Kavovine; Žitarice; Ugljikohidrati
nije evidentirano
engleski
Determination of carbohydrates content in coffee substitutes
nije evidentirano
Coffee substitutes; Cereals; Carbohydrates
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
15.07.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb