Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 542706

Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji


Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, Marina
Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010


Naslov
Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji
(Yeasts in biotechnology)

Autori
Grba, Slobodan ; Stehlik-Tomas, Vesna ; Stanzer, Damir ; Mrvčić, Jasna ; Marić, Vladimir ; Orlić, Sandi ; Jeromel, Ana ; Zgaga, Zoran ; Svetec, Ivan-Krešimir ; Krpan, Marina

Izdavač
Plejada

Grad
Zagreb

Godina
2010

Stranica
399

ISBN
978-953-56047-6-1

Ključne riječi
Kvasci; biotehnologija
(Yeast; biotechnology)

Sažetak
O kvascima, koji se koriste od davnina u tradicionalnoj proizvodnji vina, piva i pekarskih proizvoda, napisan je u nas samo jedan sveučilišni udžbenik (Industrijska mikrobiologija, 1984). Udžbenik je zastario pa je prof. dr. sc. S. Grba sa skupinom suradnika napisao novi, koji pokriva veliki dio suvremene nastave na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu iz predmeta Biotehnologija 3. na preddiplomskom studiju i posebnih predmeta na preddiplomskom i diplomskom studiju (pivo, vino, alkohol i alkoholna pića, pekarski kvasac, primjena kvaščeve biomase u prehrambenoj industriji, proizvodnja lijekova s pomoću kvasaca i dr.). Ovaj udžbenik mogu koristiti i studenti drugih fakulteta u Zagrebu (Agronomija, PMF, Farmacija i dr.) te studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Dobro će doći i mnogim stručnjacima koji već rade u biotehnološkoj industriji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
058-0580477-0374 - Proizvodnja biološki aktivnih tvari pomoću selekcioniranih kvasaca (Damir Stanzer, )
058-0583444-3483 - Mineralima obogaćene funkcionalne starter kulture u prehrambenoj industriji (Vesna Stehlik-Tomas, )

Ustanove
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb