Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Symposion: Nitko i ništa u Gradskoj vijećnici - siromaštvo, eros, umjetnost (izložba u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu) (CROSBI ID 768950)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Prančević, Dalibor Symposion: Nitko i ništa u Gradskoj vijećnici - siromaštvo, eros, umjetnost (izložba u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu) // Emisija: Triptih (3. program Hrvatskog radija). 2011.

Podaci o odgovornosti

Prančević, Dalibor

hrvatski

Symposion: Nitko i ništa u Gradskoj vijećnici - siromaštvo, eros, umjetnost (izložba u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu)

Propitivanje dinamike pozicija galerijskog posjetitelja i mogućnosti sasvim drugih relacijskih sustava unutar institucije umjetnosti okosnice su interesa i raspri kustosa Nicolasa Bourriauda što ih je provodio devedesetih godina dvadesetog stoljeća. Bourriaud je primjerice isticao umjetničke prosedee Rirkrita Tiravanija, umjetnika koji između ostaloga eksperimentira s izmještenjima cjelovitih životnih prostora i imanentnih im fizioloških potreba u galeriju, zamagljujući pritom oštre rezove između fikcije i stvarnosti posredstvom participacijskih strategija. Sinergijska akcija 'okupljanja' uz mirise gozbe i bučnu raspru obilježila je tako i otvorenje izložbe u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu simulirajući format suvremenog 'Symposiona' i preuzimajući zapravo naslov tog glasovitog Platonovog teksta. Izložba je priređena u povijesnom prostoru čija je negdašnja funkcija bila impregnirana stanovitim raspravama pojačavajući time simboličku potku nove pripovijesti koja se u njemu upravo artikulira. Sudionici su ovog inauguracijskog 'zbora' bili različiti: od umjetnika i publike kakva se inače zatiče na sličnim događanjima pa do prosjaka koji se mahom susreću na drugim gradskim lokacijama. Na izložbi su sudjelovali: Zvonimir Bakotin, Milan Brkić, Hrvoje Cokarić, Branko Cerovac, Damir Čargonja-Čarli, Alemka Đivoje, Rino Efendić, Siniša Labrović, Vanja Pagar, Vedran Perkov, Marin Zorić-Zorge. Koncept: Hrvoje Cokarić, Vanja Pagar, Marin Zorić-Zorge i Branko Cerovac.

Symposion; izložba; Stara gradka vijećnica; Split

nije evidentirano

engleski

Symposion: Down and Out in the City Hall - Poverty, Eros, Art (The Exhibition in the Old City Hall, Split)

nije evidentirano

Symposion; exhibition; The Old City Hall; Split

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Emisija: Triptih (3. program Hrvatskog radija)

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest umjetnosti

Poveznice