Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena širokopojasnih tehnologija za pristup Internetu u ruralnim područjima (CROSBI ID 768938)

Druge vrste radova | ostalo

Marijašević, Igor Primjena širokopojasnih tehnologija za pristup Internetu u ruralnim područjima // Elektrotehnički fakultet Osijek. 2011.

Podaci o odgovornosti

Marijašević, Igor

hrvatski

Primjena širokopojasnih tehnologija za pristup Internetu u ruralnim područjima

Tema ovog specijalističkog rada je analiza pristupne telekomunikacijske mreže u Republici Hrvatskoj, demografske i strukture naselja u Republici Hrvatskoj te analiza potencijalnih tehnologija za optimalnu razinu implementacije širokopojasnog pristupa Internetu u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na pokrivenost u ruralnim područjima. Na temelju kompleksne analize predloženo je tehničko-tehnološko rješenje širokopojasnog pristupa Internetu za različite kategorije ruralnih područja. Za svako od predloženih rješenja načinjena je ekonomsko-tehnička analiza isplativosti uvođenja novih sustava te tržišne perspektive. Isplativost ulaganja procijenjena je metodama za procjenu ekonomske isplativosti, a metodom modeliranja rizika iz analize poslovnog modela i proračuna ekonomskih pokazatelja prikazana je profitabilnost modela za sve širokopojasne tehnologije u odnosu na promjene vrijednosti investicije i promjene vrijednosti usluga.

širokopojasni pristup

Specijalistički rad

engleski

Broaband technologies implementation for Internet access in rural areas

nije evidentirano

broadband internet access

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Elektrotehnički fakultet Osijek

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika