Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

SVJEŽI SOK ŠEĆERNE REPE – VRIJEDNA SIROVINA ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA (CROSBI ID 367336)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Dijana Crnić SVJEŽI SOK ŠEĆERNE REPE – VRIJEDNA SIROVINA ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA / Božidar Šantek (mentor); Mladen Pavlečić (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Dijana Crnić

Božidar Šantek

Mladen Pavlečić

hrvatski

SVJEŽI SOK ŠEĆERNE REPE – VRIJEDNA SIROVINA ZA PROIZVODNJU BIOETANOLA

: U ovom istraživanju proučavan je proces proizvodnje etanola na svježem soku šećerne repe u bioreaktoru s mješalom. Šaržni i polukontinuirani proces proizvodnje etanola provedeni su s kvascem Saccharomyces cerevisiae. Tijekom proizvodnje etanola na svježem soku šećerne repe šaržnim postupkom dobiveni su ovi pokazatelji uspješnosti proizvodnje etanola: YP = 67, 89 g/L, YP/S = 0, 40 g/g, E = 78, 35%, Pr = 0, 56 g/Lh, a tijekom polukontinuiranog postupka: YP = 30, 12 g/L, YP/S = 0, 48 g/g, E = 80, 13%, Pr = 0, 72 g/Lh. Dobiveni rezultati istraživanja pokazuju da je polukontinuirani proces proizvodnje etanola bio uspješniji u odnosu na šaržni proces proizvodnje etanola. Na osnovi rezultata istraživanja može se zaključiti da je svježi sok šećerne repe pogodan supstrat za proizvodnju etanola

svježi sok šećerne repe; etanol; Saccharomyces cerevisiae; različite tehnike proizvodnje

nije evidentirano

engleski

RAW SUGAR BEET JUICE AS A VALUABLE SOURCE FOR BIOETHANOL PRODUCTION

nije evidentirano

raw sugar beet juice; ethanol; Saccharomyces cerevisiae; different cultivation tehnique

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

04.07.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija