Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Studija protočnosti starog korita rijeke Drave uz HE Varaždin (CROSBI ID 768810)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Andročec, Vladimir ; Bekić, Damir ; Paladin, Marin ; Gilja, Gordon ; Plantić, Krešimir Studija protočnosti starog korita rijeke Drave uz HE Varaždin // Izvještaj Zavoda za hidrotehniku br. 595. 2011.

Podaci o odgovornosti

Andročec, Vladimir ; Bekić, Damir ; Paladin, Marin ; Gilja, Gordon ; Plantić, Krešimir

hrvatski

Studija protočnosti starog korita rijeke Drave uz HE Varaždin

Predmet projekta je izrada novelirane analize protočnosti starog korita rijeke Drave uz HE Varaždin. Studija protočnosti je potrebna iz razloga što su se osnovni uvjeti tečenja kroz staro korito bitno promijenili tj. došlo je do geomorfoloških promjena u koritu stare Drave i na inundacijama u prethodnome razdoblju. Osnovni cilj studije je novelacija protočne krivulje stare Drave u rasponu protoka od 250 do 4300 m3/s korištenjem najnovijih geodetskih podloga iz Hidrografskog atlasa rijeke Drave. Za potrebe studije Građevinski fakultet iz Zagreba, Zavod za hidrotehniku, proveo je hidrauličku analizu protočnosti na 20 km dugoj dionici stare Drave od brane Strmec do restitucije odvodnog kanala u staro korito Drave. U analizi je korišten matematički dvodimenzionalni model Mike21-FM, na bazi konačnih volumena.

studija protočnosti; staro korito; rijeka Drava

nije evidentirano

engleski

Studija protočnosti starog korita rijeke Drave uz HE Varaždin

nije evidentirano

studija protočnosti; staro korito; rijeka Drava

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Izvještaj Zavoda za hidrotehniku br. 595

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo