Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Idejni projekt eksploatacije tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju “Crna Draga” (CROSBI ID 768679)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Lebo, Željko ; Galić, Ivo ; Dragičević, Ivan ; Farkaš, Branimir Idejni projekt eksploatacije tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju “Crna Draga” // Hrvatska, Zagreb, Lanet d.o.o.. 2008.

Podaci o odgovornosti

Lebo, Željko ; Galić, Ivo ; Dragičević, Ivan ; Farkaš, Branimir

hrvatski

Idejni projekt eksploatacije tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju “Crna Draga”

Po regionalnoj zemljopisnoj podjeli eksploatacijsko polje tehničko-građevnog kamena "Crna Draga" se nalazi u Banovini, a prema teritorijalno-upravnom ustrojstvu u istočnom dijelu općine Lasinje, koja administrativno pripada Karlovačkoj županiji. Eksploatacijsko polje je smješteno oko 20 km od Karlovca, 4, 3 km od Lasinja i 4, 2 km od mjesta Dugo Selo, neposredno uz zapadnu granicu Sisačko-moslovačke županije. Uže područje ležišta tehničko-građevnog kamena je brdovito, osnovni plato kamenoloma nalazi se na nadmorskoj visini od 129 metara. Na udaljenosti oko 500 m od eksploatacijskog polja tehničko-građevnog kamena "Crna Draga" nalaze se prve kuće i građevine, a eksploatacijsko polje dobro je povezano mrežom šumskih cesta s bližom i daljom okolicom. Do ležišta se može doći asfaltnom cestom Katlovac-Račica-Lasinja, i južnim odvojkom duljine oko 2 km prema mjestu Crna Draga, te šumskim putem od mjesta Britvici. Važno je napomenuti da uz eksploatacijsko polje teče i potok. Kamenolom je smješten na nadmorskoj visini od približno 129 do 160 m n.m.

idejni projekt; eksploatacija; tehničko-građevni kamen; eksploatacijsko polje; Crna Draga

nije evidentirano

engleski

Conceptual design of dimension stone exploitation in the exploitation field "Crna Draga"

nije evidentirano

conceptual design; exploitation; hechnical-building stone; exploitation field; Crna Draga

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatska, Zagreb, Lanet d.o.o.

2008.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo