Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje uređenja novog trga u Kutini (CROSBI ID 768656)

Druge vrste radova | katalog

Lipovac, Nenad ; Fegeš, Matija ; Matak, Marina Idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje uređenja novog trga u Kutini // Katalog izložbe 19. međunarodnog salona urbanizma u Šabcu. 2010.

Podaci o odgovornosti

Lipovac, Nenad ; Fegeš, Matija ; Matak, Marina

hrvatski

Idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje uređenja novog trga u Kutini

Prijedlog jednostavnog rješenja uređenja novog trga u Kutini, koristeći se minimalističkim idejama kako u korištenju oploćenja, tako i u predlaganju urbanog mobilijara. Novi trg u Kutini zamišljen je kao prostor definiran središnjom šetnicom koja se proteže u smjeru SI-JZ. Ona na sebe veže sadržaje poput natkrivene scene, info pulta i kioska, poslovnog prostora i sl. Okomito na šetnicu postavljene su klupe za sjedenje i rasvjetna tijela te je zasađeno drveće (u žardinjerama i u tlu). Klupe su postavljene na različitim zamacima i različite gustoće kako bi se dobili različiti karakteri pojednih dijelova trga. Ovakav odnos šetnice i elemenata na trgu proizašao je iz tradicionalnog odnosa ulice i drvenih kuća u Kutini.

natječaj; urbanističko-arhitektonsko rješenje; trg; Kkutina

Ovaj natječajni rad predstavljen je na 19. Međunarodnom salonu urbanizma u Šabcu, Srbija i u VI. kategoriji "Konkursi" osvojio je 2. nagradu.

engleski

Urban and Architectural Competition Proposal for a Design of a New Square in Kutina

nije evidentirano

competition; urban-architectural dDesign proposal; Square; Kutina

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Katalog izložbe 19. međunarodnog salona urbanizma u Šabcu

2010.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam